Спадщина футбольних м'ячів Adidas World Cup

Опубліковано 2022-07-15
Спадщина футбольних м'ячів Adidas World Cup



Adidas щойно представив "Al Rihla" - це офіційний м'яч чемпіонату світу з футболу 2022 року в Катарі, і він став останнім у довгій лінійці "Трьох смужок", яка налічує понад півстоліття. Так що найкращий час, щоб озирнутися на спадщину, яка включає в себе 13 попередніх моделей і незліченні моменти чарівництва спогадів.

 

Telstar став настільки впізнаваним, що 32-панельний дизайн, що складається з 12 чорних п'ятикутних і 20 білих шестикутних панелей і призначений для перегляду на чорно-білому телебаченні (звідси і назва «телезірка»), став стандартним способом зображення футбольного м'яча.

Але історія м'ячів Adidas та чемпіонату світу на цьому не закінчується. Озираючись назад на пам'ятні моменти чемпіонатів світу за останні півстоліття, чи то хороші, чи погані, ми лише підкреслюємо нерозривний зв'язок між ними. Наприклад, у 1974 році, з «Telstar Durlast» біля його ніг, Йохан Кройфф створив один із найкультовіших прийомів, які коли-небудь бачила гра.

Потім, у 1978 році, на чемпіонаті світу був представлений Tango, дизайн якого принципово не змінювався до 2002 року. Це м'яч, за допомогою якого Арчі Джеммілл забив свій гол проти відомого голландця – Марка Рентона.

У 1982 році Tango Durlast став називатися Tango Espana. Він зроблений з новими та покращеними прогумованими швами і став історичним моментом в історії м'ячів для чемпіонатів світу, став останнім шкіряним м'ячем, який використовувався на турнірі. Справедливо сказати, що золотий хлопчик Італії Паоло Россі був уболівальником, який зробив хет-трик у пам'ятному матчі проти Бразилії. Адзуррі підняли трофей утретє.

Після цього «Ацтека», офіційний м'яч Мексики-86, назавжди залишиться пов'язаним із двома визначальними моментами в одному матчі: одним сумнозвісним, іншим піднесеним, і обидва організовані маленьким аргентинським фокусником. Ні, не Мессі))) Звичайно, ми маємо на увазі великого Дієго Марадона, і хоча його другий гол впевнено входить до числа найкращих голів чемпіонатів світу всіх часів, його перший гол, сумно відомий як «Рука Бога», уособлював його здатність бути хитрішими. всіх, коли він рукою перевів м'яч Azteca повз зневіреного Пітера Шилтона у його ворота.



Футбольний магазин Rabona 2024
Просування - mytarget.studio

2017 © Made by djet.me

Оберіть мову для сайту



Основна мова цього сайту українська

Якою версією бажаєте скористатись?