Найкращі м'ячі для футзалу

Опубліковано 2022-07-20
Найкращі м'ячі для футзалу



Найкращі м'ячі для футзалу

Футбол у приміщенні (залі) – дуже популярний вид спорту у країнах, де холодний час займає від трьох місяців до півроку. Особливо там, де сніг та холод не дозволяють грати на відкритому повітрі у зимові місяці. Окрім класичного футболу у приміщенні, існує ряд варіацій цієї гри з різною кількістю гравців: 6 проти 6; 7 на 7, короткі футбольні ігри 9 на 9, ну і 11 на 11. Оскільки такі фактори як температура і характер поверхні відрізняються від гри на відкритому повітрі, м'яч для залу також має деякі відмінності в будові. Щоб дізнатися якісь кращі м'ячі для футзалу, ось кілька цінних порад, які слід враховувати при їх купівлі. Ці рекомендації допоможуть вам переконатися у правильності вибору.

 

Кращі м'ячі для футзалу та якісні характеристики

Якість продукту має вирішальну роль! Найкращі м'ячі для футзалу коштують своїх грошей. Щоб переконатися в цьому, вам достатньо спробувати пограти двома різними моделями низької та високої якості, і ви самі зможете зрозуміти, які переваги у вас будуть, якщо ви купите більш технологічний м'яч. Крім того первісна вартість повністю окупиться, завдяки більш тривалому терміну експлуатації. Під узагальненим терміном «якість» мається на увазі сукупність характеристик матеріалів, у тому числі виготовлено виріб. Завжди звертайте увагу на матеріал покришки, кількість панелей, спосіб їх з'єднання, вид камери та технології. 

 

Міцність футбольних м'ячів для приміщень

М'ячі для футзалу діляться залежно від кваліфікаційного рівня на: аматорські, напівпрофесійні та професійні. Для кожного рівня існують більш технологічні та якісні моделі. Для того щоб підібрати оптимальний варіант, спочатку визначтеся з рівнем. Далі звертаємо увагу на міцність зовнішнього покриття (покришки). Найкращі м'ячі для футзалу це не просто зменшена копія футбольних м'ячів – вони відрізняються за низкою характерних ознак:

Покриття:

Кращі м'ячі для футзалу в основному виготовлені зі штучної шкіри, полівінілхлориду або поліуретану. Вважається, що полівінілхлорид відрізняється більшою витривалістю. М'ячі з синтетичної шкіри і вище матеріалів, що розглядаються, користуються популярністю завдяки легкості і практичності. Підкладкові шари, як правило, виготовляють із поліестеру та бавовни. Кількість шарів підкладки впливає на міцність, пружність і форму.

 

Спосіб з'єднання панелей:

Основні варіанти з'єднання панелей футзального м'яча це: машинна зшивка, ручний шов та термосклеювання, причому термосклеювання та ручний шов вважаються оптимальним варіантом для м'ячів напівпрофесійного та професійного рівня. Кращі м'ячі для футзалу, панелі яких з'єднані ручним швом, вони вважаються більш надійними, тоді як машинна зшивка більш поверхнева і застосовується в основному в аматорських моделях. Термосклеювання (термошов) дозволяє отримати більш обтічну поверхню без кутових стиків. Це дає більш високу точність польоту та стабільність траєкторії.. 

 

Камера:

На сьогоднішній день використовуються такі основні типи камер як латексна та бутилова. Найкращі м'ячі для футзалу дозволяють добре зберігати повітря та статичний рівень тиску. Латексна дає більший поверхневий натяг і більший відскок, тоді як бутилова камера краще утримує повітря. Камера це серце м'яча, вона має добре утримувати форму.

Латексні камери в основному використовуються для футбольних м'ячів вищого класу, тоді як бутилкаучукові краще зберігають форму. Тому, якщо ви хочете придбати м'яч для зали з латексною камерою, можливо. вам доведеться частіше його накачувати. Перевагою латексу є м'якість і більша пружність.

 

Розмір, вага та окружність:

Розмір 4 є стандартним та офіційним розміром футзального м'яча, а коло становить від 62 до 66 см. Вага виробу за стандартами не повинна перевищувати 440 грам, а тиск має бути від 0,6 до 0,9 атмосфер. Вага футзального м'яча дещо важча від звичайного, оскільки його камера доповнена низьковолокнистим матеріалом або спеціальною піною. Це потрібно щоб гасити відскок. (Оптимальний відскок 50-60см).

Не варто плутати звичайні футбольні м'ячі четвертого розміру із футзальними. Найкращі м'ячі для футзалу мають значно менший відскок і здатні витримати вищі навантаження.

 

Висновок:

Якщо ви хочете купити найкращі м'ячі для футзалу, які можна використовувати на регулярній основі для тренувань та ігор, вибирайте моделі оригінального фірмового виробництва, які відповідають стандартам та нормативам FIFA по колу, рівню відскоку, гігроскопічності, вазі та ряду інших показників. Графіка якісного м'яча передбачає безперервний малюнок, стики якого рівно поєднуються на швах. 

Основні рекомендації та схвалення FIFA

Найкращі м'ячі для футзалу мають таке маркування: FIFA QUALITY, FIFA QUALITY PRO та IMS. Вона означає, що м'яч пройшов усі необхідні тести та схвалений Міжнародною Федерацією Футболу. Технічні особливості цих виробів відповідають офіційним нормативам FIFA та є гарантією високої якості. Сертифікація FIFA QUALITY PRO застосовна до м'ячів професійного рівня, вона підтверджує збереження форми після 2000 ударів. 

 

 



Футбольний магазин Rabona 2024
Просування - mytarget.studio

2017 © Made by djet.me

Оберіть мову для сайту



Основна мова цього сайту українська

Якою версією бажаєте скористатись?