Найкращі бутси для дітей

Опубліковано 2022-07-20
Найкращі бутси для дітей



Найкращі бутси для дітей в 2019

Вибір футбольного дитячого взуття завжди викликає багато питань, особливо якщо батьки стикаються з цим уперше. Сьогодні на ринку України представлено безліч моделей, які класифікуються відповідно до загальноприйнятого міжнародного маркування. Для того, щоб придбати найкращі бутси для дітей, необхідно звернути увагу на ряд особливостей, які надалі впливатимуть на якість ігор чи тренувань. Вибираючи дитяче взуття, необхідно бути дуже уважними, оскільки в підлітковому віці відбувається формування стопи і якщо бутси будуть підібрані неправильно - це може спровокувати травми або призвести до деформації гомілкостопа. Кращі бутси для дітей це не наймодніші або розрекламовані моделі - це взуття, в якому дитині, перш за все, зручно.

Які бутси краще для дітей, залежно від маркування віку

На сьогоднішній день маркування футбольного взуття для дітей залежить від виду поверхні, на якій відбуваються ігри та тренування. Розглянемо різновиди маркування:

- FG (Firm ground) – це бутси, в яких передбачено 12 або 13 шипів, вони призначені для натуральних та сучасних синтетичних полів. Шипи взуття виготовлені з термопластичного поліуретану (TPU) або поліуретану (PU). Зазвичай, призначення даних бутс вказується виробником.

- TF (Turf) – взуття з даним маркуванням називається «сороконіжки» або «шипування» і відрізняється від стандартних бутс будовою підошви, при якому по всій її площині розташовані невеликі гумові шипи. Сороконіжки призначені для штучних поверхонь і дуже затребувані завдяки тому, що в них навантаження на стопу розподіляється рівномірніше і відповідно стійкість значно зростає.

- IC-взуття для міні-футболу (Indoor) – ці бутси, а якщо називати їх правильно «футзалки» призначені для гри у футбол у приміщенні. Тут класичні шпильки замінені на підошву з рельєфом (без шпильок). У футзалках оптимально грати на рівній поверхні у приміщенні.

- HG (Hard Ground) – бутси, призначені для гри на натуральних твердих поверхнях, які мають 13 плоских округлих шпильок.

- SG (Soft Ground) – взуття передбачає від шести до восьми шипів, що знімаються, які підбираються в залежності від стану футбольного майданчика.

- MG (Multiground) – бутси на підошві, яких розташовані загострені та закруглені шипи, що забезпечують відмінне зчеплення як на натуральних, так і на штучних полях.

- AG (Artificial Grass) – це маркування, характерне для взуття, яке використовується виключно на штучних поверхнях.

Згідно з численними дослідженнями, фахівці не радять купувати бутси SG (Soft Ground) для підлітків до 15 років. Оскільки дані бутси передбачають наявність жорстких шипів, для незміцнілої стопи це може призвести до плоскостопості або деформації. Що стосується інших видів взуття, підбирайте його чітко відповідно до поверхні, на якій гратиме дитина. Виходячи з вищепереліченого, можна резюмувати, що найкращі бутси для дітей це ті, які правильно розподіляють навантаження, не обтяжують ногу і гарантують оптимальне зчеплення з різною ігровою поверхнею.

 

Як вибрати найкращі бутси для дітей

Основні складові та конструкційні елементи, з яких виготовляються бутси це підошва з різними шипами і верх, що передбачає кілька видів фіксації стопи. Сучасні дитячі бутси виготовляють із натуральних та синтетичних матеріалів. До натуральних належать шкіра кенгуру та теляча шкіра. Бутси зі шкіри кенгуру стояти трохи дорожче, оскільки ця шкіра має вищі якісні характеристики. Вироби з натуральних матеріалів гарантують м'якшу посадку, вони краще сідають по стопі, проте мають велике вологопоглинання в порівнянні з синтетичними аналогами. Перевагою останніх є практичність і стійкість до вологи, проте за еластичністю синтетичне взуття поступається шкіряним. Останнім часом виробники впроваджують низку технологій, які дозволяють зробити штучні бутси м'якшими та зручнішими. До того ж очевидною перевагою цього взуття є ціна. Стрімке зростання дитячої стопи не дозволяє часто купувати дороге взуття, тому багато батьків зупиняють вибір на якісних моделях зі штучних матеріалів. Проаналізувавши все вищезгадане можна сказати, що однозначної відповіді на питання «які дитячі бутси краще» не існує, оскільки ідеальним варіантом є наявність кількох пар взуття, призначених під різні поверхні та погодні умови. Що стосується шнурівки - підхід суворо індивідуальний і залежить від позиції гравця, існує думка, що симетричне (централізоване шнурівка) дає кращу стійкість, а асиметричне (зміщене від центру) зручніше при різких маневрах.

Найкращі бутси для дітей – це бутси, які ідеально сидять за розміром, не стискають руху стопи та гомілкостопа. Чим більше шипів розташоване на підошві, тим стійкіше та зручніше буде дитині. Для того щоб професійно підібрати розмір та конфігурацію шипів ви завжди зможете звернутися до нашого магазину і ми з радістю допоможемо вибрати найкращу модель для вашої дитини!

 

 



Футбольний магазин Rabona 2024
Просування - mytarget.studio

2017 © Made by djet.me

Оберіть мову для сайту



Основна мова цього сайту українська

Якою версією бажаєте скористатись?