Як вибрати бутси

Опубліковано 2022-07-20
Як вибрати бутси



Які бутси краще. Як зробити вибір

Незважаючи на величезну різноманітність реклами та розмаїття інформації в інтернеті все одно виникає питання які бутси краще. Щорічно випускається десятки нових колекцій і звичайно кожен виробник позиціонує свої товари як найкращі. Однак якщо підійти до питання екіпірування професійніше, необхідно врахувати основні правила вибору. Почнемо з того, що вирішальну роль грає посадка, тобто відповідність анатомії стопи. 

Професійні футболісти зазвичай замовляють виготовлення взуття під індивідуальні потреби. І тут ціна зростає у кілька разів. Такий підхід дозволяє створити модель з ідеальним обхватом та щільністю. У разі покупки в магазині, матеріал верху та устілка повинні бути в міру еластичними та підлаштовуватись під конкретну форму. Порушувати питання: які бутси краще в ракурсі моделі або дизайну не зовсім правильно. Формула правильного підбору наступна: правильна конфігурація шипів + м'яка щільна посадка + п'ятка з оптимальним рівнем жорсткості і бажано врахувати рівень, а саме аматорський, напівпрофесійний або професійний. Після того як ви здійснили примірку, не повинно бути зазорів і порожнин.

При стисканні взуття з боків матеріал не повинен сильно підніматися, ідеально, коли посадка аналогічна щільним носкам. Якщо вам цікаво які бутси краще в ракурсі матеріалів верху: врахуйте що синтетичне взуття тягнеться гірше за шкіряне, відповідно якщо вам критична еластичність і м'якість - вибирайте шкіру або еластичні її аналоги. Однак синтетичний матеріал останнього покоління завдяки сучасним технологіям може досить добре розтягуватися і він вологостійкий.

 

Які бутси найкращі для натурального газону

Якщо узагальнити питання які бутси краще, підкреслимо, що натуральна поверхня слизька і вимагає сильнішого зчеплення. Для неї підійде маркування FG (Firm ground) - підошва з 12-13 шипами, виготовлена ​​з пластмаси або полікарбонату (термопластичного поліуретану). Переваги такої підошви в тому, що її можна використовувати і для штучних полів. Різниця полягає лише в тому, що для природних покриттів потрібна переважна кількість загострених шпильок. Які бутси найкращі для м'якого поля? Для м'якого ґрунту створена гібридна підошва SG (Soft Ground) із комбінації пластмасових та залізних шипів. Її використовують здебільшого професійні футболісти. Для підлітків з незміцнілою стопою таке маркування заборонено, оскільки може призвести до деформації гомілкостопу. Для твердого потоптаного поля рекомендується підмітка HG (Hard ground).

Ну а якщо вам потрібен універсальний варіант – MG (Multi Ground) – це те що вирішить це завдання. Вони комбінація закруглених і гострих штифтів забезпечить оптимальне зчеплення як у натуральному, і на штучному газоні. Такі моделі мають попит у підлітків і любителів. Якщо ж ви хочете отримати максимальний результат під час тренувань та ігор, тренери рекомендують все ж таки підбирати взуття більш вузькоспеціалізовано під конкретне поле.

Які бутси краще не купувати для натуральних полів: це моделі із закругленими невисокими штифтами. У них зчеплення буде мінімальним і футболіст просто прослизатиме і падатиме.

 

Які бутси краще для штучних поверхонь

Для таких поверхонь оптимальним варіантом будуть гумові шипи та маркування AG або TF. Підошва AG – для синтетичних поверхонь із середнім по висоті волокном, TF – для низьковолокнистих полів. Останній різновид ще називають сороконіжки або багатошипування через безліч рівномірно розташованих гумових шипів. Якщо ви шукаєте якісь бутси краще для тренувань, аматорського використання або для юнацьких команд – це оптимальний варіант. Гумові шипи мають мінімальне навантаження і дозволяють успішно тренуватися.

 

Головні помилки при виборі бутс

Як не дивно найпоширенішою помилкою є неправильно підібраний розмір. Це відбувається тому що різні виробники мають розмірні сітки і покупець, що відрізняються розміром, використовуючи взуття одного бренду, впевнений що аналогічне взуття іншого виробника йому підійде. Щоб у вас не виникла подібна проблема, особливо при покупці через інтернет, обов'язково зніміть мірки зі стопи в сантиметрах. Для цього встаньте прямо на аркуш паперу, обведіть контури та зніміть мірки лінійкою. Мірки можна знімати в гетрах, у яких збираєтесь грати. Такий спосіб є найбільш інформативним і убереже вас від помилок. Людям, у яких є якісь особливості будови стопи, відмінні від прийнятих стандартів, підійдуть моделі зі шкіряним чи синтетичним, але еластичним верхом. Наступна поширена помилка – це неправильний підбір шпильок.

Виділимо також ще одну суттєву помилку – неправильне визначення ширини стопи. З найпопулярніших ліній, наприклад, Mercurial підійдуть для вузької та середньої стопи, Nike Hypervenom для середньої та широкої. Але як визначити яка у вас стопа і які бутси краще. Якщо ви зазвичай міцно затягуєте шнурівку і вона у вас майже сходиться, найімовірніше у вас вузька стопа, а от якщо все ваше футбольне взуття майже розходиться і завжди трохи тісне - у вас широка стопа.

 

Сподіваємося, ми змогли допомогти вам розібратися які бутси краще. Тепер ви легко підберете взуття, яке зробить ваші заняття футболом результативнішим!



Футбольний магазин Rabona 2024
Просування - mytarget.studio

2017 © Made by djet.me

Оберіть мову для сайту



Основна мова цього сайту українська

Якою версією бажаєте скористатись?