Бутси чи сороконіжки

Опубліковано 2022-07-20
Бутси чи сороконіжки



Що краще бутси чи сороконіжки

Багато футболістів, вперше зіткнувшись з вибором взуття, ставлять питання "що краще за бутси або сороконіжки". Вибір оптимального взуття дуже важливий фактор, який безпосередньо впливає на якість гри, результативність та здоров'я гравця. По суті, бутси від сороконіжок відрізняються конструкцією підошви. Сороконіжки - це більш бюджетне взуття, яке користується популярністю у гравців-початківців або підлітків, воно затребуване під час тренувального процесу. Дуже часто сороконіжки купують для дітей, оскільки їх підошва зручніша для дитячої стопи, що не зміцніла. Однак вирішальним моментом при виборі взуття є ігрова поверхня, а точніше її вигляд.

Практична порада: що краще бутси чи сороконіжки

Для того щоб більш конструктивно відповісти на питання, яке взуття краще, розглянемо основні особливості та відмінності бутс від сороконіжок.

Бутси - це футбольне взуття, підошва якого передбачає шипи різної форми, що дозволяють залежно від маркування грати на різних поверхнях, зокрема натуральних чи штучних полях. Шипи бутс, що виступають, дають хороше зчеплення з поверхнею, дозволяють здійснювати різкі маневри і швидко змінювати напрямок руху, не зменшуючи темп. Оскільки швидкість у футболі відіграє вирішальну роль, дана властивість бутс є їхньою незаперечною перевагою. Якщо ви серйозно займаєтеся футболом, не важливо, на аматорському чи професійному рівні, без бутс вам не обійтися. Однак також слід акцентувати увагу на якості конкретної моделі, оскільки якщо бутси незручні або виготовлені з низькоякісних матеріалів, шкоди від них буде набагато більшою за користь. «Хороші» бутси - це взуття із сучасних натуральних або еластичних штучних матеріалів, з правильно підібраною конфігурацією шипів та м'якою щільною посадкою.

Сороконіжки (багатошипування) - це футбольне взуття, призначене для штучного або натурального газону середньої якості, а також щільного ґрунту. Відмінність сороконіжок від бутс полягає в тому, що їх підошва покрита безліччю невеликих гумових шипів, які згладжують нерівномірну поверхню і дозволяють розподілити навантаження по всій площині підошви. Таке взуття стійкіше, проте для професійних ігор на якісному газоні з довгим волокном воно не підходить, тому що не може забезпечити достатнє зчеплення. Конфігурація верху в бутсах і сороконіжках немає істотної відмінності і залежить від моделі.

Тобто якщо відповідати коротко, що краще бутси чи сороконіжки можна сказати: для використання взуття на газонах невисокої якості з коротким волокном або утрамбованим ґрунтом підійдуть сороконіжки. Також це взуття буде оптимальним для дітей та аматорських тренувань. Придбати бутси слід, якщо ви граєте на якісних покриттях із середнім та довгим волокном і займаєтеся футболом професійніше. Також зважте, що для гри на зовсім гладких поверхнях, в залі, наприклад, необхідне взуття без шипів. Тут підошва має лише невеликий рельєф, який дає оптимальне зчеплення із покриттям зали.

 

Щоб не помилитися з вибором, необхідно чітко визначитися з такими аспектами як:

- характеристики ігрової поверхні

- вік гравця

- рівень підготовки

 

В ідеалі бажано мати в арсеналі та бутси та сороконіжки, це дозволить грати на різноманітних поверхнях з максимальною ефективністю. Сороконіжки - це відмінний варіант для тривалих тренувань на низьковолокнистих полях. Якщо особливості поверхні дозволяють, вони можуть поступово замінюватись бутсами для якісного відпрацювання футбольних навичок.



Футбольний магазин Rabona 2024
Просування - mytarget.studio

2017 © Made by djet.me

Оберіть мову для сайту



Основна мова цього сайту українська

Якою версією бажаєте скористатись?