Найкращі бутси для штучного газону

Опубліковано 2022-07-20
Найкращі бутси для штучного газону



Найкращі бутси для штучного газону в 2019

Останнім часом тенденція проводити матчі на штучних полях, тільки набирає обертів і йдеться вже не про аматорські турніри, а про ігри Ліги Чемпіонів УЄФА. Синтетичні покриття нового покоління значно відрізняються від своїх жорстких та низькоякісних попередників. Такі сучасні поля аналогічні натуральним за рівнем відскоку, дозволяють грати за будь-якої погоди і є набагато економічнішими в ракурсі обслуговування. Однак, дані покриття вимагають відповідного підбору взуття. Як вибрати найкращі бутси для штучного газону розглянемо у цій статті. Підбір екіпірування для футболіста відіграє колосальну роль, воно має бути не лише якісним, а й вузькоспеціалізованим. Існує низка практичних рекомендацій, які допоможуть вибрати хороші бутси для штучних покриттів.

Як вибрати бутси для синтетичного поля

Залежно від характеристик штучних покриттів та довжини волокна, футбольне взуття відрізняється за конфігурацією шипів та маркуванням. На сьогоднішній день на синтетичних покриттях рекомендується грати в бутсах з маркуванням (FG) FirmGround і (HG) HardGround, а також у взутті TURF (TF) або AG.

- FirmGround та (HG) HardGround – це бутси, що мають 12-13 гумових (пластикових) шипів, розташованих у стратегічних зонах для стабілізації, стійкості та оптимального зчеплення. Форма шипів може доповнюватися гострими зигзагоподібними штифтами, які необхідні для різкого набору максимальної швидкості. Таке взуття слід обирати динамічним гравцям чи нападникам. Бутси HG розраховані більш втоптані тверді поверхні.

- Взуття TURF (TF) – більше нагадує кросівки з невеликими гумовими шипами, тому її називають «сороконіжки», «багатошипування» або просто «шипування». Конструкція підошви тут складається з невеликих округлих гумових шпильок до 5мм, розташованих по всій площині. Вибирати сороконіжки слід для синтетичних полів із коротким волокном або тартаном, це відмінний варіант для аматорського використання на полях невисокої якості. Грати в багатошипування на професійних полях з довшим волокном не дуже зручно, оскільки довжини їх шипів недостатньо, щоб забезпечити належне зчеплення. Це взуття часто вибирають для підлітків, гомілковостоп яких ще знаходиться на стадії формування. Оскільки шипи багатошипування розташовані більш рівномірно, вони надають менший тиск на стопу.

- AG (Artificial Grass) – з назви маркування зрозуміло, що конфігурація шипів цих бутс створена для штучних покриттів. У цьому випадку підошва складається з 15-24 шипів, різної довжини та форми. Контактна зона шипів виготовляється з поліуретану або гуми. Оскільки структура синтетичних покриттів трохи твердіша, це враховано в будові підошви. Конструкція взуття спрямована на рівномірний розподіл навантаження і в деяких випадках передбачає шипи з матеріалу різної щільності (жорстке у основи та більш пружне в зоні контакту з поверхнею). Коротші шипи служать стабілізатором при різких маневрах. Ці бутси вважаються вузькоспеціалізованими.

Підсумовуючи вищесказане, слід взяти до уваги, що футбольне взуття для штучних поверхонь більшою мірою відрізняється за будовою підошви, відмінності верху не такі істотні.

 

Найкращі бутси для штучного газону: на що звернути увагу

Кожен гравець прагне досягти високих результатів і мати взуття, яке сприятиме цьому. До особливостей будову підошви, викладеним вище, слід додати, що дуже важливу роль у виборі взуття відіграє розмір і зручність посадки. Правильно підібрані бутси, які не обтяжують ногу та дозволяють вільно рухатися – це запорука успіху футболіста. Для тренувань та відпрацювання навичок на синтетичних поверхнях вибирайте найкращі бутси для штучного газону та показуйте високі результати. Що стосується матеріалів верху та виду шнурівки, тут вибір суворо індивідуальний і залежить від ваших уподобань.

 

Де придбати бутси для штучного газону

Основними лідерами з виробництва різних бутс сьогодні є такі компанії, як Nike, Adidas, Puma або Joma. Вони пропонують своїм клієнтам взуття найвищої якості, виготовлене за сучасними стандартами. Технологи та дизайнери цих корпорацій постійно впроваджують нові розробки, щоб зробити бутси технологічнішими та дозволити гравцям максимально розкрити свої таланти. Фірмові бутси бажано купувати у спеціалізованих магазинах, в яких вас зможуть кваліфіковано проконсультувати та допомогти з підбором потрібної моделі.

Сподіваємося, що ми відповіли на запитання: «які бутси краще для штучного газону» і це дозволить вам вибирати взуття більш усвідомлено і швидше досягати поставленої мети.

 

 



Футбольний магазин Rabona 2024
Просування - mytarget.studio

2017 © Made by djet.me

Оберіть мову для сайту



Основна мова цього сайту українська

Якою версією бажаєте скористатись?