Як краще шнурувати бутси

Опубліковано 2022-07-20
Як краще шнурувати бутси



Як правильно шнурувати бутси

Шнурівка бутс це одна з найпопулярніших тем у футбольному середовищі. Від того, наскільки правильно зав'язане взуття залежить зручність футболіста та його результативність. Якщо посадка взуття буде мало щільною, керувати м'ячем стане набагато складніше, також небажано передавлювання стопи, особливо в бутсах із синтетичних матеріалів, оскільки при бігу ноги трохи набрякають і тісне взуття спровокує дискомфорт. Як краще шнурувати бутси і на що звернути увагу розглянемо в даній статті. 

Існує кілька способів шнурівки бутс, проте незалежно від того який спосіб ви оберете, важливо, щоб зашнурована поверхня була максимально гладкою без виступаючих деталей і вузлів. Деякі тренери рекомендують використовувати язички з фетру, які підкладають під шнурівку для додаткового захисту гомілкостопа. 

  • Класичне шнурівка - це метод, при якому процес починається з двох нижніх отворів, а в подальшому зигзагоподібно піднімається вгору.

  • Прямолінійний спосіб передбачає хід шнурків через верхні отвори, при цьому не буде ніяких схрещувань. Шнурівка в цьому випадку починається через верхні дірочки, поступово опускаючись вниз (там же виявиться вузол)

  • Сітковий спосіб дозволяє підстрахуватися у разі розриву шнурка. Шнурівка починається з другого нижнього ряду отворів і хід шнурка йде, пропускаючи один ряд, далі повертаючись ці ряди заповнюються, утворюючи сітку.

Крім цього придумано багато авторських способів, як шнурувати бутси, які успішно застосовуються професіоналами та аматорами. Іноді футболісти комбінують пряме та перехресне шнурівку. Для того щоб визначиться з оптимальним способом, рекомендується провести тренування чергуючи способи шнурівки, тільки так ви зможете визначити найбільш підходящий варіант, відштовхуючись від моделі бутс. На даний момент існує багато відео посібників та схематичних зображень як правильно шнурувати бутси, які допоможуть вам з вибором.
 

Як зав'язують бутси професійні футболісти

Гравці професійного рівня найчастіше експериментують із шнурівкою, винаходячи авторські способи. Як правило, використовується двокроковий вузол і один із перерахованих видів шнурівки. Якщо йдеться про широку стопу, щоб зробити посадку більш комфортною, можна пропустити два перші нижні отвори. При вузькій стопі навпаки залишаємо верхні вільними отвори і перев'язуємо бутси шнурками через підошву, додатково фіксуючи їх. На даний момент існують спеціальні моделі бутс, що передбачають резинку-фіксатор, яка виконує вище розглянуту функцію. Перед тим як вибрати, як краще шнурувати бутси, врахуйте особливості моделі бутс. Якщо більш детально зупинятися на видах вузлів, найбільш надійними є подвійний ковзний вузол, вузол шерпи, вузол хірурга і двокроковий. Детально дізнатися, як зав'язувати такі вузли можна в інтернеті. Останнім часом переважно в лінійці Nike з'явилися бутси із закритим спеціальним матеріалом шнурівкою. Це дозволяє створити більш рівну ударну поверхню та точніше здійснювати подачі.

Прогрес не стоїть на місці і сьогодні споживачам доступні програми, які легко завантажити на мобільний телефон. Серед них Football Silo, Lace it, "шнурування взуття уроки", Step By Step Shoe Lacing Guide Free і т.д.

Вони докладно описані різні способи шнурівки. Такі інструкції завжди будуть під рукою і дозволять вибрати найкращий варіант, який підходить саме вам. Також знайти найнадійніші способи шнурівки можна на сайті Айна Фігена – австралійського винахідника, який на цю тему написав цілу книгу.



Футбольний магазин Rabona 2024
Просування - mytarget.studio

2017 © Made by djet.me

Оберіть мову для сайту



Основна мова цього сайту українська

Якою версією бажаєте скористатись?